Důležitý duel, v neděli vyzveme Zbrojovku! Motivace je obrovská, říká Kováč

29. 1. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají jeden z klíčových domácích zápasů, v neděli 31. ledna od 14 hodin v Městských sadech hostí brněnskou Zbrojovku. Pokud Opavští zvítězí, mohou se odlepit z 18. příčky prvoligové tabulky.

Slezané ve středu přivezli bod z vršovického Ďolíčku. „Měli jsme daleko lepší organizaci hry než v sobotu v Olomouci. V první půli jsme si vytvořili velké příležitosti, ať už to byl Čváňa (Tomáš Čvančara – pozn. red.) či Žiďas (Jan Žídek – pozn. red.). Je pozitivní, že jsme se do šancí dostali, ale problém zůstává stejný – potřebujeme je začít proměňovat,“ uvědomuje si opavský trenér Radoslav Kováč.

Ten už bude moci svůj tým koučovat během utkání. „Už se moc těším zpátky na lavičku. V televizi jsem naše zápasy prožíval snad ještě víc než na hřišti,“ přiznává.

Ve Slezsku se představí šestnáctý celek tabulky FORTUNA:LIGY z Brna. „Zbrojovka má svou kvalitu, ale už také dlouho nevyhrála. Venku podle mě hraje mnohem lépe než doma, dokázala vyhrát těžký zápas v Jablonci. Musíme být dobře organizovaní, vstřelit nějaký gól a konečně vyhrát,“ nabádá Kováč.

„Víme, že nás čeká zápas o šest bodů. Bude to důležité utkání i směrem k záchraně. Máme obrovskou motivaci, pokud uspějeme, můžeme z posledního místa tabulky poskočit nahoru. Bod z Bohemky pro nás bude dobrý za předpokladu, že to v neděli doma zvládneme,“ pokračuje.

Otázkou zůstává, jak bude vypadat sestava SFC. Mimo hru zůstávají dlouhodobý marod Josef Hnaníček, záložník Bartosz Pikul a obránci Matěj Hrabina s Adamem Rychlým. „V tomhle směru máme problémy. Přece jen kluci odehráli čtyři zápasy během dvanácti dní, takže jsou zbití a mají šrámy.I přesto věřím, že pokládáme slušnou sestavu. Samozřejmě je to klasika – opět do toho může promluvit i COVID-19,“ upozorňuje opavský kouč.

Nedělní duel startuje ve 14 hodin. Přímý přenos můžete sledovat prostřednictvím O2 TV Fotbal a O2 TV Sport 7.


sdílet