Jedenáctka stříbrná na Vítek Cupu, kouč Klajmon svůj tým chválil

12. 8. 2021
Redakce | FOTO: mfkv.cz

Opava – Starší přípravka SFC kategorie U11 absolvovala kvalitně obsazený turnaj Vítek Cup, na kterém si vedla velmi dobře a obsadila druhou příčku.

„Po úvodním dvoutýdenním trénování a seznamování se s kluky, kdy naše trenérské trio nově převzalo tým SFC Opava U11 a kluky ročníku 2011, nás čekalo první společné zápasové klání v podobě kvalitního turnaje Vítek Cup pořádaný klubem MFK Vítkovice,“ říká na úvod hlavní kouč opavské jedenáctky Marcel Klajmon.

„Turnaj se hrál za účasti pěti mužstev formou každý s každým a s pravidly pro mladší žáky, čili na šířku velkého hřiště v počtu 7+1. Vzhledem k tomu, že kluci jsou stále v přípravkovém věku, kdy by měli ještě hrát na malých hřištích v počtech 5+1, kdy si to navíc za poslední dva roky kvůli pandemii pomalu ani neměli možnost vyzkoušet, musím říci, že jsem s naším výkonem i výsledkem velmi spokojený, nadšený a mile překvapený z většiny individuálních výkonů a konečně i toho týmového,“ těší trenéra Klajmona.

Letošní ročník Vítek Cupu suverénně opanovalo mužstvo polského Sosnowce, které turnaj zakončilo se skóre 40:0. Opavský tým přidal k druhému místu také individuální ocenění. Cenu pro nejlepšího brankáře turnaje si odnesl opavský gólman Tobias Volf.


Sestava Slezského FC Opava U11: Štěpán Baránek, Dominik Dobiáš, Andreas Grygar, Štěpán Heger, Adam Kolář, Tomáš Navrátil, Max Pačka, Dominik Píšala, Jakub Pochopien, Mikuláš Rozsypal, Dominik Schoppik, Šimon Skýba, Tobias Volf.
Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička

Konečné pořadí turnaje:

1.       Zaglebie Sosnowiec
2.       Slezský FC Opava
3.       FC Baník Ostrava
4.       FK Frýdek Místek
5.       MFK Vítkovice



Opavský brankář Tobias Volf s cenou pro nejlepšího gólmana turnaje.


sdílet