Do Třince v plné síle! Chceme se posunout výš, hlásí West

16. 8. 2021
Redakce

Opava – Netradičně v úterý nás čeká derby na půdě Třince, který v nové sezoně F:NL zatím nebodoval. Fotbalisté Slezského FC by čekání soupeře na bodový zisk rádi prodloužili. Povede se jim to? Duel pod Javorovým startuje v 17 hodin.

„Zápas bude velmi těžký a nepříjemný v tom, že Třinec nasbíral tři porážky a je bez bodu, takže bude chtít za každou cenu doma uspět a vyhrát. Zkušený trenér pan Straka bude chtít hráče zmobilizovat, aby do zápasu dali všechno. Z toho pohledu vnímám, že nás čeká obrovsky náročné utkání,“ říká opavský trenér Roman West.

„Na druhou stranu my se musíme dívat hlavně na sebe. Ze tří kol máme čtyři body, tabulka se určitým způsobem vyvíjí a my bychom moc rádi v Třinci uspěli, abychom se v tabulce před domácím zápasem s Chrudimí posunuli do jejího lepšího středu nebo i trochu výš. Zkrátka aby naše pozice byla lepší,“ pokračuje kouč Slezského FC.

Třineckým vstup do nového ročníku druhé nejvyšší soutěže nevyšel. Ze dvou domácích utkání nevytěžili ani bod, když podlehli Ústí nad Labem (2:3) i pražské Dukle (1:3). Tři kusy pak výběr trenéra Františka Straky dostal také na půdě Chrudimi. Třinecký klub, který si letos připomíná sté výročí svého založení, ovšem uprostřed minulého týdne uspěl v 1. kole MOL Cupu. Hráči si spravili chuť drtivým vítězstvím na půdě divizního Šumperka v poměru 7:0.

„Třinec hraje v rozestavení 3-5-2 nebo spíš 3-1-4-2. Je otázka, zda po třech zápasech, které jim nevyšly, rozestavení nebo styl hry změní. Mají spoustu vysokých hráčů a nebezpečné standardní situace. Na to se musíme nachystat,“ nabádá West.

Ten bude mít k dispozici kompletní kádr. Připraven bude i Samuel Šigut, jenž vynechal zápasy s Vyškovem a Bohumínem. „Všichni hráči jsou připraveni. Do Třince bychom měli vyrazit v plné síle,“ těší trenéra SFC.

Lze očekávat, že také na stadionu Rudolfa Labaje se bude moct opavský celek opřít o podporu našich příznivců. „Uděláme vše pro to, abychom uspěli a fanoušky uspokojili. Ti jeli ve velkém počtu do Brna, kde nám to bohužel nevyšlo, a myslím, že i do Třince vyrazí dost lidí. Chtěli bychom je potěšit a něco z Třince přivézt,“ uzavírá Roman West.

Úterní derby na třineckém trávníku startuje v 17 hodin. Průběh utkání můžete sledovat prostřednictvím našich sociálních sítí či textového on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Organizační informace FK Fotbal Třinec

Vstupné pro toto utkání činí 120 Kč, v den utkání je možné vstupenky zakoupit hodinu před výkopem na pokladnách u stadionu.

„Parkování pro motorová vozidla a případný výjezd autobusem fanoušky hostí bude zajištěno na Tyršově ulici, poblíž, nebo přímo u staré WERK Arény (ul. Lesní č. 60), kde se bude nacházet pokladna pro fanoušky hostí. V sektoru pro hosty již bude připraven stánek s občerstvením a sociální zařízení,“ zní z doporučení Policie ČR.

Vzhledem ke zvýšenému riziku utkání budou probíhat u vstupu důkladné bezpečnostní prohlídky. Žádáme diváky, aby cestu na stadion nenechávali na poslední chvíli.

Podmínky pro vstup na stadion Rudolfa Labaje

Pro samotný vstup na stadion je pak potřeba splňovat alespoň jednu ze čtyř následujících podmínek:

  • Negativní PCR test (ne starší než 7 dní)
  • Negativní antigenní test (ne starší než 72 hodin)
  • Potvrzení o završeném očkování (od poslední dávky musí uplynout minimálně 14 dní)
  • Potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 (od pozitivního testu nesmí uplynout více než 180 dní)

Přítomní diváci musejí mít po celou dobu pobytu na stadionu nasazenou ochranu dýchacích cest.

Stadion na mapě


sdílet