Slezský FC se ukáže na stadionu lídra, čeká ho souboj s Duklou

27. 8. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají hned tři venkovní utkání v řadě. Svou pouť po stadionech soupeřů zahájí v pátek od 17 hodin, kdy se představí na půdě pražské Dukly.

Opavský tým čeká zápas s Duklou, pak vyrazí do Jihlavy a venkovní "trip" zakončí v polovině září pohárovým duelem na trávníku Velkého Meziříčí. Slezané chtěli před týdnem odčinit porážku s Třincem, jenže v sobotním utkání s Chrudimí pouze remizovali 1:1.

„V utkání jsme si vytvořili spoustu šancí. Řekl bych, že za pět odehraných kol jsme jich tentokrát měli nejvíce. Za stavu 1:0 jsme měli další dvě, tři situace, kdy jsme mohli utkání rozhodnout, ale naopak jsme si dali vlastní gól,“ mrzí opavského kouče Romana Westa.

„Ztratili jsme dva body a není to poprvé. S Vlašimi ztrácíme body, v Brně ztratíme body, v Třinci to mohla být alespoň remíza... S Chrudimí jsme měli šance na vítězství. Beru, že naše obrana dělala chyby, ale měli jsme vyhrát třeba 6:4 nebo 5:3,“ doplňuje.

Slezský FC má tak po pěti odehraných kolech na svém kontě stejný počet bodů za výhru nad Vyškovem a remízy s Vlašimí a Chrudimí. „Co s tím? Potřebujeme vyhrát na Dukle! Potřebujeme zopakovat výkon z Brna, hrát brejkový fotbal, dát góly a vyhrát,“ burcuje Roman West.

Na závěr doplňme, že Opavští nemají na Duklu špatné vzpomínky, když z posledních pěti vzájemných utkání třikrát zvítězili, jednou remizovali a jedinkrát prohráli. Naposledy se oba celky potkaly ještě v nejvyšší soutěži, v utkáním hraném 11. května 2019 Slezský FC na svém trávníku zvítězil v poměru 3:2.

Delegace rozhodčích

Páteční utkání Slezského FC na půdě pražské Dukly bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Švagr, na čarách mu budou asistovat pomezní sudí Vít Melichar (AR1) a Alexandr Černoevič (AR2). Delegátem FAČR je Petr Kolbaba a technickým delegátem LFA je Emil Ubias.

Podmínky pro vstup na stadion

  • negativní PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
  • doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní
  • certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny
  • Vstupenky na hlavní tribunu lze zakoupit on-line prostřednictvím tohoto odkazu, nebo před utkáním na pokladnách stadionu, kde budou k mání i lístky do hostujícího sektoru.

    Stadion na mapě


    sdílet