SFC doma vyzve Žižkov. Potřebujeme se odrazit, říká West

22. 10. 2021
Redakce

Opava – V sobotu se půjde v Opavě opět na fotbal. Slezský FC si bude chtít spravit chuť po porážce v Příbrami a zaútočit na druhou domácí výhru v sezoně. Na svěřence trenéra Romana Westa čeká klub se slavnou historií – FK Viktoria Žižkov. Sobotní duel v Městských sadech startuje v 15.30 hodin.

Žižkovští, kteří dokonce v sezoně 1927/28 získali mistrovský titul, se momentálně trápí. V tabulce jim patří až čtrnáctá příčka, a to se ziskem osmi bodů. Naposledy svěřenci trenéra Davida Oulehly prohráli doma v záchranářském souboji s Chrudimí 1:2. „Mužstvo se snažilo, hrálo na doraz, ale bohužel měli jsme ve hře výpadky, které by se neměly stávat,“ řekl po po této porážce trenér Žižkova David Oulehla. V týdnu ho vedení klubu společně s asistentem Janem Filipem odvolalo. Mužstvo dostal na povel trenér rezervy Zdeněk Koukal.

„Žižkov v úterý odvolal trenéry, takže uvidíme, s čím přijede. Viděli jsme jeho zápasy v Třinci a s Chrudimí. Každopádně teď je to pro nás nevyzpytatelný soupeř. Mohou přijít změny v sestavě, v rozestavení i stylu hry. Sami jsme v očekávání, co z toho vyleze,“ říká opavský kouč Roman West.

„Soupeř hraje v rozestavení 4-1-4-1 hodně odzadu, snaží se hrát kombinačně a dovede si vytvořit šance. Tohle všechno ovšem bude nyní složité předvídat, takže od první minuty musíme být připraveni reagovat. Hlavně se ale musíme soustředit sami na sebe. Potřebujeme vyhrát, abychom se odrazili zpátky do středu tabulky a měli klid na další zápasy,“ pokračuje West.

Ten už bude moci počítat s Josefem Hnaníčkem a Adamem Rychlým. „K dispozici je uzdravený Janoščín, navíc minulý zápas už hrál i Didiba. Drobný zdravotní problém má akorát Šigut, jehož start je nejistý,“ informuje trenér Slezského FC.

Když si projdeme soupisku sobotního opavského soupeře, najdeme v ní jméno zadáka Davida Březiny. Toho fanoušci SFC dobře znají. V uplynulé prvoligové sezoně totiž odehrál jedenáct zápasů za SFC. V Českých Budějovicích se dokonce zapsal i mezi střelce. Nejzkušenějším borcem je pětatřicetiletý gólman Milan Švenger, který má na kontě i šedesát startů v lize. Chytal mimo jiné za Spartu, Most, Vlašim, Senici, Příbram, Zlín nebo Bohemku. Zkušenosti na rozdávání má také jednatřicetiletý Igor Súkenník. Ten má ve svém fotbalovém životopisu kluby jako Třinec, Hradec Králové nebo Liberec.

Mladší generaci zastupuje dvacetiletý bek Šimon Gabriel, jenž prošel Plzní, Teplicemi nebo Mladou Boleslaví. V kádru týmu zpod ikonického žižkovského vysílače najdeme hned několik zahraničních hráčů. Je jich celkem sedm – například ekvádorský útočník Augusto Batioja působí v Česku sedm let, v letošní sezoně se trefil už pětkrát. V základní sestavě nastupuje obránce původem dem z Ugandy Isaac Muleme, který hrával například za slovenskou Nitru. K základním pilířům sestavy patří i sedmadvacetiletý záložník Josef Bazal.

„Doma máme jedno vítězství a čtyři remízy. Někdy jsme byli k výhře blíž my, jako v zápasech s Vlašimí či Chrudimí, kdy jsme měli spoustu šancí, a někdy dál. Například v zápasech s Táborskem, které mělo více šancí, nebo s Líšní, kdy jsme srovnali v poslední minutě. Sobotní zápas potřebujeme zvládnout za tři body, chceme pro to udělat všechno,“ doplňuje Roman West.

Sobotní utkání startuje v 15.30 hodin.


Co je potřeba ke vstupu na stadion?

Nadále zůstává v platnosti, že všichni diváci s výjimkou dětí do dovršení 6 let věku musí mít po dobu pobytu na Městském stadionu nasazený respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95) a před vstupem do areálu stadionu se budou prokazovat kromě platné vstupenky také dokladem o bezinfekčnosti. Tím může být:

  • negativní PCR test (ne starší než 7 dní)
  • antigenní test (ne starší než 72 hodin)
  • certifikát o dokončeném očkování (nejdříve 14 dnů po aplikaci poslední dávky)
  • potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 (ne starší než 180 dnů)

Absolvovaný samotest není dostačující pro vstup na stadion.

Koupit vstupenky on-line »

Dále platí, že vzdálenost diváků od hrací plochy musí být nejméně 2 metry, občerstvení formou bufetu se umožňuje podávat pouze s nabídkou balených k přímé konzumaci určených jednoporcových potravin a pokrmů, nebo jako bufet s obsluhou.

 

sdílet