Do Opavy míří béčko pražské Sparty, aktuálně druhý tým soutěže

5. 11. 2021
Redakce

Opava – Po vynucené týdenní pauze, kterou způsobil Covid-19 v táboře Varnsdorfu, jdou opavští fotbalisté do akce. V sobotu 6. listopadu od 14 hodin přivítají na stadionu v Městských sadech rezervu pražské Sparty.

Letenští jsou nováčky soutěže, nicméně formu mají zatím luxusní, což dokazuje jejich druhé místo v tabulce. Pražany vede z pozice hlavního kouče bývalý obránce Slezského FC Michal Horňák, na soupisce ACS figuruje také opavský odchovanec Dalibor Večerka, ten ale hrát nebude.

„Výkony Sparty mě překvapily. Nečekal jsem, že budou až tak vysoko,“ přiznává trenér opavského týmu Roman West. „Mají mladý tým, který do letošní sezony přenesl formu ze třetí ligy,“ pokračuje čtyřicetiletý stratég.

Za sparťanský tým nastupují hráči, kteří mají zkušenosti i s ligou, jako například Vitík. Velké nebezpečí hrozí od útočníků Sejka s Patrákem. Skvělou mládežnickou minulost má Matyáš Kozák. „Je to obdobný tým jako Vlašim. Je to kompaktní mužstvo a má šikovné individuality,“ podotýká Roman West.

Sparta do Slezska rozhodně nepřijede bránit. „To by nám mohlo sedět. Lépe se nám hraje proti týmu, který chce hrát fotbal. I pro diváka to může být zajímavé utkání,“ míní trenér Opavy. S tím, že by Letenští přijeli do Opavy výrazně posílení o borce z prvního týmu, šéf opavské lavičky příliš nepočítá. „Sparta má náročný program. Ve čtvrtek hrála Evropskou ligu, v neděli domácí soutěž. Nemyslím, že by tím pádem někoho poslali s rezervou,“ přemýšlí nahlas West.

Opavští měli o minulém víkendu volno, kvůli nákaze koron „Je to škoda, ale s tím nic nenaděláte. Sehráli jsme si alespoň modelové utkání mezi sebou,“ uvádí trenér Slezského FC Opava. A jak to vypadá s aktuálním stavem opavského týmu? „K dispozici je dvaadvacet hráčů, hrát může šestnáct. Máme tak z čeho vybírat,“ dodává na závěr Roman West.

Sobotní utkání startuje už ve 14 hodin.


Co je potřeba ke vstupu na stadion?

Nadále zůstává v platnosti, že všichni diváci s výjimkou dětí do dovršení 12 let věku musí mít po dobu pobytu na Městském stadionu nasazený respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95) a před vstupem do areálu stadionu se budou prokazovat dokladem o bezinfekčnosti. Tím může být:

  • negativní PCR test (ne starší než 72 hodin)
  • antigenní test (ne starší než 24 hodin)
  • certifikát o dokončeném očkování (nejdříve 14 dnů po aplikaci poslední dávky)
  • potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 (ne starší než 180 dnů)

Koupit vstupenky on-line »


sdílet