Podpořte české fotbalistky! Národní tým žen vyzve Bělorusko

28. 11. 2021
Redakce

Opava – Městský stadion bude v úterý 30. listopadu hostit prestižní duel. V rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa v roce 2023 se v Opavě představí česká ženská reprezentace v utkání s Běloruskem.

Češky po sobotní remíze s Nizozemskem zůstaly po čtyřech utkáních kvalifikace MS 2023 na třetím místě, právě za vedoucím Nizozemskem a Islandem. Na šampionát do Austrálie a na Nový Zéland postupují z Evropy vítězové skupin, na druhé týmy čeká baráž.

„Teď už se musíme soustředit na úterní zápas proti Běloruskám, kdy musíme jednoznačně naplno bodovat. Není čas přemýšlet nad nějakou únavou,“ řekla česká útočnice Lucie Martínková serveru fotbal.cz. „Někdo regeneruje kratší dobu, někdo delší. Každá hráčka ví, co potřebuje. U mě je to dobře se najíst, dobře se vyspat a zajít si na masáž,“ pousmála se.

České fotbalisty se ve Slezsku už v minulosti ukázaly. V roce 2014 Městské sady hostily kvalifikační utkání ženské reprezentace o postup na mistrovství světa 2015 v Kanadě s Estonskem a před třemi lety české reprezentantky v Opavě sehrály zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti soupeřkám z Gruzie.

„Jsme velice rádi, že si k nám reprezentace opět našla cestu. Bezesporu jde o výbornou reklamu, jak pro celý klub, tak pro město,“ říká technický ředitel Slezského FC Opava Jaroslav Rovňan.

Utkání má začátek v úterý 30. listopadu od 17 hodin.


Důležité informace pro fanoušky

Vstupenky budou v prodeji na místě: Ženy, mládež do 18 let i permanentkáři mají vstup zdarma
Lístky budou k dostání na pokladnách u vstupu od Střelnice a od ulice U Opavice v den utkání (tj. úterý 30. listopadu) od 15.30 hodin. Ženy, dívky, mládež do 18 let a permanentkáři SFC mají vstup na utkání zdarma, muži platí jednotné vstupné 50,- Kč.

Přijďte včas
Zápas má úvodní výkop na programu v úterý v 17:00. Prosíme fanoušky, aby na stadion dorazili s dostatečným časovým předstihem. Pokud se na poslední chvíli shromáždí u vstupů větší množství fanoušků, nebude v silách pořadatelské služby je odbavit včas. Prosíme diváky, aby pro sledování utkání využili především místa na hlavní tribuně.

Kde lze zaparkovat?
Na Městský stadion doporučujeme dorazit pěšky, případně využít hromadnou dopravou. Auto je možné zaparkovat na parkovišti na náměstí Svaté Trojice.

Nebezpečné předměty nechejte doma
U vstupu na stadion budou probíhat zevrubné bezpečnostní prohlídky. Prosíme návštěvníky, aby respektovali Návštěvní řád stadionu. Je zakázáno vnášet na stadion předměty, kterými by mohla být jakkoliv ohrožena bezpečnost aktérů utkání i samotných diváků. Zejména se jedná o zbraně, větší batohy nebo tašky, pyrotechniku, láhve nebo plechovky, laserová ukazovátka, fotoaparáty a podobně.

Respektujte pokyny pořadatelů
Prosíme diváky, aby respektovali veškeré pokyny pořadatelů, abychom si společně mohli užít výjimečný fotbalový zápas.

Kontrola bezinfekčnosti: Čím se prokázat?

  • certifikátem o dokončeném očkování, nebo
  • potvrzením o prodělání nemoci covid-19, od kterého neuplynulo více než 180 dní, nebo
  • osoba ve věku do 18 let / osoba s kontraindikací k očkování / osoba s nedokončeným očkováním doloží negativní výsledek PCR testu (platnost PCR testu je 72 hodin)
  • děti ve věku do 12 let bezinfekčnost neprokazují. Pro diváky bude otevřena hlavní tribuna, tj. sektory A1-A9.

Žádáme všechny fanoušky o používání respirátoru ve všech prostorách Městského stadionu.


Program kvalifikace MS 2023 – skupina C
30.11.2021 17:00 Česká republika – Bělorusko (Městský stadion Opava)
12.04.2022 Česká republika – Island
01.09.2022 Kypr – Česká republika
06.09.2022 Bělorusko – Česká republika

Tabulka skupiny C
1. Nizozemsko   5   3 2 0 15:3 11
2. Island   3   2 0 1 9:2 6
3. Česká republika   4   1 3 1 11:7 5
4. Bělorusko   3   1 1 1 5:3 4
5. Kypr   5   0 1 4 2:26 1

sdílet