Slezský zvládl předposlední utkání přípravy vítězně

18. 2. 2022
Redakce

Opava – V rámci soustředění se Slezský střetnul s hráči širšího kádru polského týmu Pogoń Szczecin, který je aktuálně na druhém místě polské Ekstraklasy.

Vstup do utkání byl z obou stran opatrnější a jako první se osmělili hosté, kteří se po chybě v opavské rozehrávce dostali k zakončení, nicméně Digaňa Opavu podržel a následná dorážka již byla zblokována bránícími hráči.

Následně převzali iniciativu opavští, kteří se postupně začali dostávat do šancí. Nejdříve ve 13. minutě prošel po lajně Šigut a jeho střelu vyrazil polský brankář na roh, ze kterého se po centru Pikula dostal k zakončení Kramář, nicméně napálil pouze tyč. O chvíli později zahrozili hráči SFC znovu z rohového kopu, když se k zakončení prodral Rychlý, který nicméně míč netrefil ideálně a brankář hostů si s ním bez problémů poradil. Hned o minutu později se pak v obrovské šanci zjevil Kramář, ovšem i jeho vychytal hostující brankář. To nicméně neplatilo o minutu později, když se znovu dostal do gólové šance, po přiťuknutí Didiby, Kramář a tentokrát se nemýlil. Opava tak vedla 1:0. Zhruba v 25. minutě se v obrovské šanci zjevil Pikul, po přihrávce Šiguta, ale jeho pokus zastavil na brankové čáře brankář Štětína.

Hosté zahrozili až po necelé půlhodině hry, když rychle rozehráli standartní situaci na polovině hřiště a krásným míčem za obranu se dostali do šance. Digaňa ovšem předvedl jistý zákrok a vyrazil míč na roh. Utkání se pak mírně uklidnilo a již nebylo k vidění tolik šancí. Nicméně v 38. minutě se dokázal uvolnit Celba a z boku propálil vše, co mu stálo v cestě. Navýšil tak vedení Opavy na 2:0.

Do druhého poločasu vyběhlo na straně velké množství nových tváří. Na hřiště se tak dostali například Bílek, Kopečný, Rataj nebo Helebrand.

Slezský do druhého poločasu vstoupil aktivně a v 5. minutě druhého poločasu se dostal do šestnáctky Štětína Rataj, který našel přihrávkou pro sebe Kopečného, jehož pokud byl ale zablokován, stejně jako následná dorážka Žídka. Zhruba po hodině hry pak vybojoval balon Šigut, který svou přihrávkou vysunul do šance Rataje, který jen těsně minul levou tyč hostující branky.

Následně prošel obranou hostů krásně Rataj, který patičkou připravil míč pro Šiguta, jenž našel na zadní tyči Janjuše, který zvýšil již na 3:0. A aby toho nebylo málo, dokázal se o několik okamžiků později uvolnit na rohu šestnáctky Janjuš, kterého ještě mimo vápno fauloval jeden z polských obránců a Opava tak zahrávala volný přímý kop, ze kterého se krásně trefil Bílek a zvýšil již na 4:0.


sdílet