Janoščín: Věřím, že do jara vstoupíme vítězně a navážeme na naší vítěznou vlnu

19. 2. 2022
Redakce

Opava – Jak hodnotí soustředění, přípravu a utkání se Štětínem Jirka Janoščín?

Jirko, máte za sebou soustředění, jak ho hodnotíš?

Ve druhé lize je zimní příprava hodně specifická, protože trvá strašně dlouho. Takže všichni jsme byli rádi, že můžeme na chvíli vyjet někam pryč. Zároveň je to dobré i pro a hlavu a kolektiv, protože můžeme po příchodu nových hráčů zase trochu zapracovat i na kolektivu a stmelit partu. Co se týče tréninkových ploch, tak bylo fajn, že si už můžeme zvykat na terén na kterém budeme hrát. Hodně jsme tady zapracovali na standartních situacích, našem herním projevu a také na kondici. Jinak co se týče pokojů, regenerace, jídla a celkového servisu, tak o nás bylo velice dobře postaráno.

Jak hodnotíš zápas se Štětínem?

Jsem rád, že jsme vyhráli a navázali tak na poslední dvě přípravná utkání. Upřímně jsem byl na začátku trošku nesvůj, protože když má člověk na začátku přípravy proti sobě třetiligové soupeře, tak každý očekává vítězství o tři a více gólů. Nám se to bohužel na začátku úplně nepovedlo, ale řekli jsme si, že už ty výsledky, i pro náš klid, už potřebujeme začít dělat, což se nám podařilo a navíc jsme začali střílet i góly, i když zatím ještě neproměňujeme všechny šance. Co se týče dnešního zápasu, tak jsem rád, že jsme ho zvládli, i když terén byl hodně náročný, protože tady v pátek docela hodně pršelo. Každopádně si myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě.

Už se těšíš na soutěžní utkání?

Jasně, jak jsem říkal, příprava už je dlouhá a myslím, že už se všichni těšíme na první soutěžní zápas, který sehrajeme s Vyškovem v Drnovicích. Příprava je totiž vždycky specifická, protože ten tlak v přípravných utkáních není takový jako v mistráku. Každopádně věřím, že do jara vstoupíme vítězně a navážeme na naší vítěznou vlnu, kterou jsme měli. Když neberu v potaz zápas s Brnem.


sdílet