Generálka je tady, Slezský míří do Brna

25. 2. 2022
Redakce

Opava – Poslední zápas zimní přípravy je tady. Opava absolvuje generálku před startem jarní části na brněnském Městském fotbalovém stadionu Srbská s domácí Zbrojovkou Brno, vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Závěr podzimní části vyšel oběma týmům, když se v tabulce posledních pěti zápasů srovnali na prvním a druhém místě. Opavští měli velmi silný závěr podzimní části, který jim ovšem zabrzdilo v posledním kole právě Brno, které dokázalo v Opavě zvítězit 0:2. Bilance Slezanů s brněnskou Zbrojovkou je celkově aktuálně nepříznivá, jelikož v posledních čtyřech vzájemných utkání vždy zvítězili brněnští. Zápas dvou loňských prvoligistů je pikantní i z toho důvodu, že v kádru Zbrojovky aktuálně působí řada hráčů, kteří prošli Slezským FC.

Brněnský kádr, kromě bývalých opavských hráčů Hrabiny, Texla a Zavadila, disponuje také aktuálně nejlepším střelcem 2. ligy, kterým je, po odchodu Denise Alijagiče do Liberce, Jakub Řezníček, který doposud nastřílel 10 gólů v 15. utkáních. Tento zápas tak nabídne střet nejlepšího útočníka s nejlepším brankářem ligy, opavským Tomášem Digaňou, který vévodí brankářským statistikám FNL.

Kádr Brna prošel během zimní přestávky menší obměnou. Zbrojovka jistě cílí na postup mezi elitu, do Brna tak dorazil ze Slavie Praha na půlroční hostování Filip Blecha, ze Slovanu Liberec pak někdejší mládežnický reprezentant, Jakub Nečas.

Jak tento souboj opavského mládí s výbornou defenzivou a brněnské zkušenosti a útočné síly dopadne? Utkání má výkop v sobotu 26. 2. ve 14:00 na Městském fotbalovém stadionu v Srbské ulici.


sdílet