Ligové dorosty padly v Karviné

27. 2. 2022
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – V rámci 29. kola Celostátní dorostenecké ligy zajížděly v sobotu naše dorosty na půdu Karviné.

Po prvním jarním utkání na Spartě, zajížděly ligové dorosty k druhému jarnímu zápasu do Karviné, kde se střetli s domácími celky. Všechny body bohužel zůstaly domácím.

MFK Karviná U19 - Slezský FC Opava U19 3:0 (3:0)

Branky: 2x Molitorisz, Marciňa
ŽK: Trček - Dodek Rozhodčí: Kotík – Matějek, Wawrzyk.

Karviná: Fabisz, Fukala, Trček, Szotek, Molitorisz (71. Kocián), Jurga, Motyčka, Marciňa (87. Buřík), Clement, Lee Myeonhjin, Kaňák (81. Wdowik)

Opava: Schönwalder, Jaroszek, Pejša, Chládek (79. Cempírek), Segeťa (68. Ceniga), Dodek (46. Manderla), Šeba (68. Petzuch), Hendrych (79. Němec), Kovárník, Blažej, Blatný

„V Karviné jsme bohužel nezopakovali velmi dobrý výkon, který jsme předvedli v minulém týdnu na Spartě. Do zápasu jsme vstoupili špatně a celý první poločas tahali za kratší konec. Soupeř byl agresivnější, rychlejší v práci s míčem a měl ve svém týmu dvě, tři výrazné individuality, které byly schopny vytvořit brankové příležitosti. Druhý poločas již byl z naší strany kompaktnější, běhavější a dostávali jsme se i do situací ve kterých jsme měli převahu, bohužel až na výjimky končily bez zakončení. Celkově musím říct, že Karviná zaslouženě vyhrála a my musíme v dalším zápase podat lepší výkon," okomentoval utkání hlavní trenér Josef Dvorník.

MFK Karviná U17 - Slezský FC Opava U17 4:1 (0:1)

Branky: 3x Kačor, Tovaly - Hranoš
ŽK: Kačor, Tovaly, Pecold (Karviná) Rozhodčí: Matějek – Kotík, Wawrzyk.

Karviná: Vavřík R., Macko, Pecold, Tovaly, Horváth (77. Kubišta), Seriš, Vavřík V., Michejda (67. Kořenek), Šimurda (67. Baumgartner), Graf, Kačor (77. Nesvadba)

Opava: Souček, Cileček (71. Bek), Buchta (81. Honeš), Kubát, Wehowský, Sedláček, Panyla (71. Kokeš), Šrek (81. Stareček), Lazecký (61. Nováček), Hranoš, Ligač

„Utkání se mi nehodnotí vůbec lehce, protože první poločas byl jednoznačně v naší režii a zaslouženě jsme se v něm ujali vedení 0:1 a navíc i po zbytek prvního poločasu jsme měli vše pod kontrolou. Bohužel do druhého poločasu jsme vstoupili tak, že se nám nemůže nic stát a soupeř nás ihned potrestal. U některých hráčů se bohužel opakují hrubé individuální chyby, které následně kazí dojem z práce zbytku mužstva. Vše si v týdnu vyhodnotíme a vyvodíme důsledky," uvedl trenér U17 Tomáš Mrázek.

V příštím kole čeká ligové dorosty první utkání v jarní části na domácí půdě, když v sobotu 5. března vyzve na umělé trávě v Kylešovicích dorostence Českých Budějovic.


sdílet