Sedmnáctka si poradila s Budějovicemi, U19 těsně padla

6. 3. 2022
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Ligové dorosty se poprvé v jarní části sezóny představily na domácím hřišti, když v sobotu přivítaly na umělé trávě v Kylešovicích České BUdějovice.

U19 se chtěla poprat o své první body do tabulky. Bohužel jí tentokrát chyběly dvě minuty k bodu za remízu 1:1. V 88. minutě rozhodl o výhře hostů ze standartní situace Čoudek. Mladší dorost svůj zápas zvládl a upevnil si 8. příčku v tabulce po trefách Sedláčka a Ligače.

Slezský FC Opava U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 1:2 (1:1)

Branky: 11. Blatný Josef - 20. Kolář Roman, 88. Čoudek Ondřej
ŽK: Šeba – Polanský

Opava: Thimel, Jaroszek, Pejša, Hendrych, Blažej, Chládek, Segeťa (65. Stříbný), Dodek (74. Groda), Manderla (69. Petzuch), Šeba, Hendrych, Blažej, Blatný (74. Cempírek)
České Budějovice: Polanský, Bartizal, Čoudek, Trmal, Koutecký, Coufal (65. Macák), Hák, Šimoník, Hora, Kolář (84. Špinar), Hendrych (58. Pech)

„Dnes jsme odehráli velmi slušný zápas, který, dle mého názoru, nakonec nevyhrál ten lepší, ale ten šťastnější. V prvním poločase jsme se dostali do vedení a následně do několika dobrých příležitostí, ze kterých jsme mohli vedení navýšit. Bohužel se nám to nepovedlo a naopak přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu. Ve druhé půli se jednalo o naprosto vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách, který rozhodlo štěstí při standartní situaci v 88. minutě, ze které dali hosté vítězný gól. Klukům nejde absolutně nic vytknou a mrzí mě, že za odvedený výkon nebyli odměněni ziskem alespoň jednoho bodu za remízu 1:1,“ uvedl asistent trenéra Jakub Swiech.

Slezský FC Opava U17 – SK Dynamo České Budějovice U17 2:1 (1:1)

Branky: 6. Sedláček Adam (pen.), 80. Ligač Radek - 37. Hořánek Alexandr
ŽK: Stareček – Faltus

Opava: Kadlec, Cileček, Kubát, Stareček, Wehowský, Sedláček (46. Buchta), Kokeš (81. Honeš), Šrek (46. Panyla), Lazecký (67. Géryk), Ligač, Nováček (86. Vyležík)
České Budějovice: Valenta, Štindl (65. Jusufi), Benda, Loužecký, Faltus (72. Fišer), Zíka, Špinar, Koupal, Hrabák, Hořánek (46. Novák), Licehamr

„V tomto utkání jsme se vyvarovali chyb, které jsme udělali v zápasech se Spartou a v Karviné. K tomu jsme navíc přidali bojovnost, nasazení a týmový výkon, což nás odměnilo zaslouženým vítězstvím,“ okomentoval vítězné utkání Tomáš Mrázek.


sdílet