West: Velmi si cením toho, že jsme zápas nakonec otočili a dokázali zvládnout

13. 4. 2022
Redakce

Opava – Výhra nad Prostějovem se nerodila snadno, hosté šli do vedení hned po začátku zápasu. Navíc se v rozcvičce zranil Pikul, který měl dostat větší minutáž a připravit se tak na Líšeň. Vítězství Opavy 2:1 nad Prostějovem zhodnotil šéf opavské kabiny, Roman West.

„Samotný vstup do zápasu pro nás byl velmi nešťastný, když se už na rozcvičce zranil Pikul, který si zlomil nos a vzhledem k tomu, že měl dnes dostat větší minutáž a být tak připravený na sobotní utkání, to pro nás byla nepříjemnost,“ začal své hodnocení trenér Roman West.

„Hned v úvodu utkání jsme si dokázali vypracovat několik slibných šancí, které jsme však nedokázali úspěšně zakončit a najednou z ničeho nic po první standardní situaci prohráváme 0:1, což se nám na podzim zatím nestalo. Velmi si cením toho, že jsme to nakonec otočili a dokázali zápas zvládnout, i když to nebylo vůbec jednoduché. V prvním poločase jsme měli několik vyložených šancí, zejména Helešic a Darmovzal, které jsme neproměnili, a proto jsem velmi rád, že jsme dokázali do poločasu srovnat,“ pokračoval Roman West.

„V úvodu druhé půle jsme měli velmi silnou pasáž, kde jsme mohli strhnout zápas na svou stranu a kontrolovat zbytek utkání, což se bohužel nestalo. Poté jsme přestali být aktivní, a proto jsme chtěli oživit hru střídáním nejdříve o tři hráče a následně o další dva. Střídání nám pomohla, byli jsme opět zase živější, což vyústilo ve vstřelení kýženého gólu v samotném závěru utkání, kdy Bílek krásně našel Janoščína, který balón tečoval a Miloš Kopečný jej následně umístil do brány. Kaňkou vstřelené branky je ovšem zranění Janoščína, po kterém jsme dohrávali prakticky v deseti lidech a museli jsme přestavět celou obranu a organizaci hry. I z tohoto hlediska jsem proto šťastný, že jsme utkání zvládli dovést do vítězného konce proti kvalitnímu soupeři, kterým Prostějov je. Ne nadarmo v posledním utkání porazil Vlašim,“ okomentoval druhou půli Roman West.

„Držíme si svou bodovou sérii, kdy dokážeme body z venku potvrzovat doma. Aktuálně se nám doma daří vyhrávat a je to určitým způsobem satisfakce za podzimní část, kdy jsme doma spíše remizovali. Teď je důležitý náš zápas v Líšni. Máme dva dny na to, abychom zregenerovali a připravili se na tento klíčový zápas,“ ukončil své hodnocení opavský trenér.


sdílet