West: Zápas zlomila červená karta

16. 4. 2022
Redakce

Opava – Slezský veze z Líšně v rámci 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bod za remízu 1:1. Jak utkání viděl trenér Opavy Roman West?

„Zápas bych rozdělil na dvě poloviny. První polovina byla do červené karty, tedy zhruba do šedesáté minuty. Ta druhá už pak posledních třicet minut, kdy jsme zápasu dominovali. Prvních šedesát minut byla aktivnější Líšeň, která nás do ničeho moc nepouštěla a měla řadu nebezpečných útoků. I když jsme udělali hrubou chybu vzadu, po které jsme prohrávali 0:1, tak nás Digaňa v několika situacích podržel,“ začal své hodnocení trenér opavských, Roman West.

„Po vyloučení Málka jsme pak převzali otěže zápasu my a prakticky hned po vyloučení jsme srovnali gólem Kadlece. Někdy to bývá tak, že červená karta oslabí více ten tým, který má přesilu. Dnes nám to však naštěstí sedlo a my jsme byli daleko aktivnější a měli jsme více ze hry. Zápas jsme mohli strhnout na svou stranu hned v několika situacích, když postupně zakončovali Bílek, Celba nebo Kopečný. V závěru šel navíc dvakrát sám Kramář, který za deset minut mohl dát dva góly,“ pokračoval Roman West.

„Bod však bereme, protože soupeř byl velmi kvalitní a velmi silný. Zároveň se musím opakovat, ale myslím si, že nás šedesát minut přehrával a byl lepší, takže bod přijímáme. Navíc Vlašim prohrála, takže tím pádem jsme teď zase o bod blíže a v závěrečných kolech se o to porveme,“ uzavírá své hodnocení Roman West.


sdílet