Přerušit opavskou jarní domácí dominanci se přijede pokusit zlomit Příbram

22. 4. 2022
Redakce

Opava – Slezský doma na jaře ještě neztratil ani bod, když všechny své domácí zápasy vyhrál. Sérii se pokusí zlomit Příbram, která v rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítá na opavský trávník. Zápas bude mít navíc charitativní nádech, který bude věnován malému Přemkovi, trpícímu spinální svalovou atrofií.

Opava má za sebou skvělý start do jarní části, kdy po úvodním nezdaru s Vyškovem pravidelně boduje. V domácím prostředí je navíc na jaře stoprocentní. V posledním zápase o „šest“ bodů v Líšni remizovala 1:1, když vyloučení Málka téměř okamžitě využil Kadlec a v závěru opavští sahali dokonce po vítězství. V domácím prostředí se navíc střelecky prosazuje Tomáš Rataj, který ve čtyřech utkání vstřelil tři branky. Tým trenéra Westa se tak před zápasem s Příbramí pohybuje na 5. místě, se ztrátou dvou bodů na barážové příčky, které okupuje sparťanská rezerva společně s Vlašimí.

Příbramští se aktuálně nacházejí na 10. příčce tabulky a je třeba zdůraznit, že jaro je zastihlo v dobré formě, když kromě domácí porážky s pražskou Duklou (2:3) a prohře ve Varnsdorfu (3:0) bodovali v každém utkání. Tým trenéra Nikla střelecky táhne sedmigólový Tomáš Pilík, který na jaře vstřelil tři branky. Velmi produktivní je také srbský obránce Stefan Vilotić s pěti přesnými zásahy. O dobré formě příbramských vypovídá i jejich vítězství v posledním kole, kdy porazili Vlašim, se kterou si v domácím prostředí poradili v poměru 2:1. Znovu se také prosadil již výše zmiňovaný Pilík. V zimní přestávce navíc tým trenéra Nikla posílil o tři ligové hráče. Po jednom ze Slovanu Liberec a obou pražských S. Tým naopak opustil bývalý opavský hráč Martin Sus, který odešel formou hostování do Říčan.

Oba týmy se již setkali v rámci 11. kola na půdě Příbrami, kdy domácí zvítězili 2:0 po gólech Dediče s Pilíkem. Opava má tak Příbrami co vracet.

Zápas mezi Opavou a Příbramí je na programu v sobotu 23. dubna od 17:00 na Městském stadionu v Opavě.

Utkání s Příbramí má také charitativní nádech

Díky propojení nově vzniklého nadačního fondu Slezský Slezsku s charitativním projektem Fotbalový anděl, vznikl nápad na pilotní akci, která se uskuteční právě při utkání s Příbramí. Hráči SFC odehrají celé toto utkání ve speciálně připravené sadě dresů. Tyto hrané a podepsané dresy hráčů, se budou postupně dražit během následujících dní na sociálních sítích projektu Fotbalový anděl. Navíc v den samotného utkání bude možno také přispět ve formě dobrovolného příspěvku do kasiček umístěných u stánků s občerstvením.

Výtěžek z této akce půjde částečně na pomoc šestiletého Přemečka z Uhlířova, který trpí spinální svalovou atrofií a jehož každodenní úsilí se posunout je finančně velice náročné.ruhá část výtěžku poté poputuje na základní fungování neziskové organizace Fotbalový anděl, jehož jsme dlouholetým hrdým partnerem. Tento charitativní projekt pomohl nezištně již několika desítkám dětí po celé ČR a tímto malým skutkem bychom jim chtěli vrátit to, co oni dělají pro druhé.

Jak pomoci?

Přispět na pomoc Přemečkovi můžete také libovolnou částkou na transparentní účet Nadačního fondu Slezský Slesku, pod variabilním symbolem 00001, zakoupením dražených předmětů či vhozením peněz do pokladničky ve fanshopu nebo u kasiček, které budou umístěny u stánků s občerstvením během celého zápasu.

Transparentní účet: 651751/5500
Variabilní symbol: 00001
sdílet