Do Slezska míří Varnsdorf

29. 4. 2022
Redakce

Opava – V rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na opavském stadionu představí fotbalisté Varnsdorfu, které ofenzivně táhne bývalý opavský fotbalista, Bojan Dordić.

Opavští fotbalisté na jaře pravidelně bodují v domácích i venkovních utkáních. Z deseti dosavadních zápasů prohráli Slezané jen ve své úvodním vystoupení v Drnovicích. Navíc jsou v domácím prostředí neporaženi, když vyhráli čtyři z pěti domácích utkání. V posledním domácím utkání tým Romana Westa uhrál cennou remízu 1:1 se silným příbramským týmem. Na tu navázali ve středu na Žižkově, kde rovněž remizovali, tentokráte 2:2, když skórovali Šigut a Janoščín. Aktuálně se tak Opava nachází na 5. místě s dvoubodovou ztrátou na barážové příčky.

Fotbalisté ze severu Čech zažívají skvělou sezonu, když atakují barážové příčky. Aktuálně se tým trenéra Drska pohybuje na 6. místě se ztrátou jen šesti bodů na sparťanské „béčko“. V zimní přestávce tým posílil o teplického Radostu, který na sever Čech přišel formou hostování. Ofenzivně táhne Severočechy bosenský záložník Bojan Dordić, který v opavském dresu odehrál dvě ligové sezóny, ve kterých si připsal dvě branky. V aktuálním ročníku je Dordić druhým nejlepším střelcem F:NL se čtrnácti vstřelenými brankami. Fotbalisté Varnsdorfu navíc ve venkovních utkáních dokáží bodovat, když porazili pražskou Duklu (0:1) nebo sparťanskou rezervu (0:3) a remizovali v Třinci (1:1).

„Soupeř chce hrát podobně jako my. Tedy ve vysokém pressingu a být hodně aktivní v napadání a chodit do rychlých protiútoků. Jejich podhrohrotiví hráči, Radost, Ondráček a Dordič, jsou hodně nebezpeční. Myslím si, že pro diváka by to mohl být atraktivní zápas, protože věřím, že se bude hrát útočný fotbal s množstvím šancí," uvedl opavský trenér Roman West.

Oba týmy se utkali již na podzim, když opavští na severu Čech dokázali zvítězit 3:0 po dvou brankách Šiguta a jedné Holíka.

„My potřebujeme po nepovedeném utkání proti Žižkovu podat daleko lepší výkon, zejména pak o hodně zodpovědnější v defenzívě. Budeme chtít navázat na výkon proti Příbrami, kdy jsme sice nezvítězili, ale rvali jsme se až do konce, což ocenili i fanoušci. Zároveň věřím, že budeme v zakončení efektivnější než v minulých zápasech a využijeme šance, které si vypracujeme," dodal Roman West.

Zápas mezi Opavou a Varnsdorfem je na stadionu v Městských sadech naplánován na sobotu 30. dubna 2022 s výkopem v 17:00.


sdílet