Jan Vybíral: Měli jsme vyhrát oba zápasy

14. 9. 2012
Redakce

Podle slov kapitána opavského béčka měl Slezský FC ze dvou posledních domácích duelů vytěžit šest bodů. Už v neděli proti Havířovu si Kolínkovci vytvořili několik šancí, ale dali jen jeden gól.

Ve středu za nepříliš vlídného počasí dopadli v tomto směru podstatně lépe. „Herně jsme byli daleko lepší a Havířov jsme přehrávali. Havířovští kluci měli dvě šance, z nich dali dva góly a zápas podle toho vypadal,“ řekl na úvod Jan Vybíral.

O první branku se sice postaral Žmolík, jenže jeho zásah po stříleném centru Němce nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán. „Kdyby tato branka platila, zápas by byl hned o něčem jiném,“ měl jasno opavský kapitán. Poté ale udeřilo na druhé straně, když Opavští neuhlídali Vachtarčíka a Havířov vedl. „Špatně jsme obsadili hráče, nechali jsme jednoho volného, ke kterému se po dlouhém autu dostal míč a ten se z pěti metrů trefil. Byla to velká chyba a zřejmě i zlomový moment, který určil ráz zápasu,“ pokrčil rameny opavský středopolař.

Neuběhlo ani deset minut a Opava inkasovala podruhé. „Opět ta stejná chyba. Špatné obsazení hráčů, jeden z hostů dostal prostrčením mezi obránce míč do běhu a pak už to bylo těžké bránit,“ klopil zrak odchovanec vítkovického fotbalu. Ve druhém poločase začala opavská honba za vyrovnáním, ale své šance Slezský FC neproměňoval. Pak sice mohl po držení Cudráka i skluz na Kašného rozhodčí zapískat dva pokutové kopy ve prospěch Opavy. Neučinil tak ale ani jednou. Chvilku později však nařídil penaltu za strčení do Gebauera, který se poroučel na zem hodně lehce a rozesmál tím drtivou většinu osazenstva na opavském stadionu. Robin Wirth nabídkou nepohrdl a snížil na konečných 1:2.

„Rozhodčí mohl písknout minimálně dvě penalty. Nakonec zapískal alespoň jednu, ale výsledek 1:2 pro nás nic neřeší. Bohužel,“ smutnil dvacetiletý fotbalista. „Výkon rozhodčího raději nebudu hodnotit. My jsme měli dostatek šancí na to, abychom zvítězili, a vůbec jsme se nemuseli ohlížet na sudího, jestli nám pomůže nebo ne,“ dodal v kabině populární Beri.

Béčku Opavy se zatím v nové divizní sezoně příliš nedaří. „Výsledkově je to pro nás zklamání. Máme dobrý tým, výborného trenéra, všechno je perfektní, ale nedáváme góly a to je náš zásadní problém,“ uvedl talentovaný fotbalista, který do slezské metropole zamířil po krachu nedalekých Vítkovic. Ve středu čekalo na Opavu další domácí utkání s ambiciózním Novým Jičínem. „Museli jsme naplno bodovat, to se nám podařilo. Musím uznat,ale že se štěstím. Soupeř dobře bránil, nakonec jsme ale jeho defenzivu zlomili,“ vydechl si po zápase opavský kapitán.


sdílet