Sedmnáctka dobývala Hanou a moravské Slovácko

17. 9. 2012
Redakce

Další tři utkání mají za sebou svěřenci trenéra U17 Pavla Vaigla.

Trenér Pavel Vaigl:

Utkání v Hodolanech s HFK Olomouc by se dalo zařadit mezi tzv. „nic-moc“ - tedy především z naší strany. Hanáčtí borci hráli velmi aktivně, či spíše bojovně a nutno říci, že nás velmi překvapili. Mezi pokutovými územími se odehrávala spousta méně pohledných kombinací pod tlakem a presem a před oběma brankami spousta chaotických řešení spíše komplikovaně a se stresem. Ani po poločase se tento herní obraz příliš nezměnil a tedy, ani nezlepšil. Když se k tomu přidalo zranění R.Koliga, bylo by spíše přáním v tomto utkání skórovat s obavami spíše neinkasovat. V tento „nic-moc“ den se totiž mohlo udát téměř cokoliv a tak je bezbranková remíza 0:0 spravedlivým vyústěním zápasu.

V Břeclavi probíhalo utkání ve velmi skvělé, řekl bych až přátelské atmosféře a hlavně – od začátku až do posledního hvizdu probíhalo zcela v naši režii, ačkoli se soupeř prezentoval velmi dobrou herní kvalitou a z početného obranného sevření hrozil dosti nepříjemnými protiútoky. Bylo velmi složité vstřelit zvláště první gól a museli jsme trpělivě a disciplinovaně pracovat, abychom se po mnoha neproměněných šancích dočkali, kdy se gólem v minutě doslova 40cáté po přímém kopu P.Kozelka blýskl T.Pavelek. Ve druhém poločase náš vystupňovaný a vpravdě TÝMOVÝ výkon korunovali dalšími góly v rozmezí 5ti minut O. Machuča po přihrávce J. Košárka, a A. Rolný za asistence D.Lebedy. V 75. minutě pak gólem po individuáně „drzém“ průniku upravil skóre na 0:4 D.Lebeda. Myslím, že naši borci konečně mají jasnou představu o výborném týmovém výkonu a kamarádství na hřišti - kéž by takovýchto srdce-blažících utkání bylo více.

Po zájezdech na Hanou a Slovácko jsme doma, respektive na umělce v Kylešovicích přivítali další „jižany“ tentokrát z Hodonína. Narozdíl od Břeclavi neměl tento soupeř tolik herní kvality, ale své fyzické přednosti skvěle uplatňovali v nasazení a v soubojích. Co ale bylo podobné jako v minulém utkání byl náš velmi dobrý výkon a to, že k prvnímu gólu jsme se dopracovali znovu až ve 40.min krásnou střelou O.Machuči. Ve druhém poločase jsme sice měli drobný výkyv v útočné aktivitě ale ke slovu se znovu dostal přesnou střelou na 2:0 O.Machuča po asistenci D.Lebedy a ikdyž jsme měli ještě pár dalších šancí , nepodařilo se je proměnit v góĺy. Myslím ale, že více goĺů jsme mohli vsítit již v první půli, ale chyběla větší střelecká aktivita. Je potřeba zmínit, že podíl na úspěšně zvládnutém utkání má celý tým za kterým stojí každý jednotlivý hráč jako důležitý článek v podobě soudržnosti a hlavně kamarádství.


sdílet