Pohár: Opava zavítá do Hranic. Šanci dostanou hráči z lavičky

12. 8. 2014
Redakce

O P A V A – Fotbalisté Slezského FC zatím prožívají výborný vstup do sezony a před sobotní domácí premiérou proti Ústí nad Labem si dají intermezzo v podobě druhého kola Poháru FAČR. Ve <b>středu 13. srpna od 17 hodin</b> zahájí duel na půdě divizních Hranic.

„Do Hranic jedeme jako favorit a samozřejmě chceme postoupit,“ řekl opavský trenér Jan Baránek, který dá příležitost i méně vytíženým hráčům.

„Šanci dostanou i kluci z lavičky. Máme před sebou náročný týden, hrajeme ve středu i v sobotu, takže musíme tuto zátěž rozložit mezi více hráčů. Ti musí prokázat, že do kádru svou kvalitou patří, a v případě zranění některých opor týmu po nich můžeme kdykoliv sáhnout,“ dodal kouč Slezského FC.

Kromě dlouhodobě zraněného Kuzmanoviće by měli být všichni hráči připraveni.

„Jsme profesionální klub, takže nám v Hranicích povinnost velí vyhrát. Chceme projít do dalšího kola, a pokud zítra přidáme další výhru, budu zvědavý, kolik lidí dorazí na sobotní domácí zápas. Doufám, že jich bude hodně,“ řekl s úsměvem útočník Tomáš Mrázek.

Fotbalisty Hranic, kteří o víkendu v úvodním divizním kole doma remizovali s Mohelnicí 0:0, vede někdejší běloruská opora zadních řad olomoucké Sigmy Alexander Bokij.

Ten má po ruce kádr plný mladých fotbalistů. Mezi nimi ční jméno velezkušeného obránce Tomáše Čápa. Pětatřicetiletý borec, jenž se v Hranicích narodil, nastupoval v první lize za Jablonec, Mladou Boleslav a Kladno. Střihl si i krátké angažmá v rakouském Kärntenu nebo slovenské Senici.

V případě postupu se Opava ve třetím kole na začátku září utká s vítězem duelu Zábřeh – Karviná.

Utkání v Hranicích startuje ve středu 13. srpna od 17 hodin a jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Stadion na mapě


sdílet