Slezský v přátelském utkání prohrál se Zbrojovkou Brno

24. 3. 2023
Redakce
FC Zbrojovka Brno
1:0 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 82. Nečas

ŽK: 30. Macháček

FC Zbrojovka Brno

Berkovec (46. Hrubý) - Hrabina, Granečný, Šural (60. Matejov), Štěrba - Texl, Fousek (60. Blecha), Alli, Falta, Hladík - Řezníček (60. Nečas)

Slezský FC Opava

Lasák (46. Číž) - Janoščín, Helebrand (75. Haitl), Tsykalo - Kadlec, Gorčica (46. Ščudla), Omale (65. Vincour), Macháček - Rataj, Dostál (75. Vrána), Yunis

O P A V A - Slezský využil reprezentační přestávku k přátelskému utkání s prvoligovou Zbrojovkou. V prvním poločase byli opavští aktivnější, ale branku vstřelit nedokázali. Ve druhém poločase je srazil gól v závěru. Nestačila ani chycená penalta Číže.

Do první šance utkání se v 15. minutě dostal Janoščín, který se po kombinaci s Gorčicou propracoval až ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho prudká střela však mířila jen doprostřed brány a Berkovec si s ní poradil. Kromě střely Janoščína se však hra v prvních minutách vyznačovala převážně ztrátami na obou stranách. Ve 20. minutě se do zajímavé střelecké příležitosti dostal Dostál. Jeho střelu z hranice velkého vápna dokázal z potížemi Berkovec vytěsnit na rohový kop. Ten však gólovou radost Slezanům nepřinesl. O tři minuty později unikal po kraji hřiště Yunis, jeho nahrávka pod sebe však Rataje nenašla. Ve 25. minutě se po chybě v opavské rozehrávce dral do šance Řezníček. Ten, naštěstí pro Opavany, míč v těsné blízkosti Lasákovi netrefil. Do obrovské příležitosti se dostal po centru Kadlece Tomáš Rataj, který si nabíhal na zadní tyč. Ten však míč v akrobatickém zakončení mezi tři tyče umístit nedokázal. Ve 42. minutě se blýsknul zákrokem Lasák, který vytáhl střelu ze střední vzdálenosti na rohový kop. S tím si ale opavská obrana dokázala poradit.

Do druhého poločasu vstoupila o něco lépe Zbrojovka, která si hned ve 48. minutě vypracovala standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti. S tou si však opavská obrana poradila. Ve vyrovnaném druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu. Oba týmy se snažily hrozit z brejků, ale k vážnějšímu ohrožení brány to nevedlo. Pasáž bez šancí na obou stranách prolomila Zbrojovka ve 63. minutě, kdy střelu k levé tyči vytěsnil Číž. O dvě minuty později po faulu Helebranda zahrávala Zbrojovka pokutový kop. Lumír Číž v opavské bráně však vystihl stranu a fantastickým dvoj zákrokem zlikvidoval penaltu i následnou dorážku. V 69. minutě jen těsně minul pravou šibenici brněnský Hrabina. Opavská obrana se svými chybami dostávala pod tlak brněnské Zbrojovky. V 75. minutě vystrašil opavskou obranu střídající Nečas, který vyslal prudkou střelu zpoza velkého vápna. Jeho střela ale Čížovu bránu minula. V 80. minutě se dral do šance Rataj, kterého přihrávkou vybídnul Ščudla. Rataje ale v poslední fázi zradilo zpracování a nedokázal tak svůj únik zužitkovat. Z následného protiútoku mohl skórovat za Zbrojovku Hrabina. Jeho hlavičku z bezprostřední vzdálenosti ale dokázal Číž zneškodnit pohotovým zákrokem. V 82. minutě už Číž kapituloval, když ho prostřelil ranou k tyči Nečas. Slezané tak od 82. minuty prohrávali 0:1. V závěru se už opavským vyrovnat nepodařilo a v Brně tak prohráli 0:1.

sdílet