Slezský nestačil na Duklu

17. 4. 2024
Redakce
FK Dukla Praha
2:0 (1:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 39., 59. Mešanovič

ŽK: 28. Moulis, 71. Mešanovič - 83. Blecha

FK Dukla Praha

Šťovíček – Vondrášek (90. Zeronik), Peterka, D. Hašek, Ludvíček – Kozma – J. Hora, Douděra (80. Barac), Kozel (46. J. Jeřábek), Moulis (75. Helešic) – Mešanović (80. Matějka)

Slezský FC Opava

Číž – Kopečný (89. Wehowský), Srubek, Janoščín, Kadlec (72. Haitl) – Pejša, Blecha (89. Šrek) – Rataj (72. Vaněček), Málek, Přichystal (46. Hýbl) – Marzuq

O P A V A - Slezané v rámci 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nestačili na aktuálně vedoucí tým a Dukle na Julisce podlehli 2:0.

Do zápasu lépe vstoupili fotbalisté Dukly, kteří si hned v páté minutě vybojovali rohový kop. Přetažený centr na zadní tyč si ale Číž dokázal pohlídat. Opavští se v zápětí blýskli krásnou kombinací, kterou rozehrál Blecha z vlastní poloviny. Finální míč na Kopečného byl ovšem až příliš prudký a obrana Dukly tak stihla včas zareagovat. V deváté minutě se do šance dostal Moulis. Jeho tečovaná střela však Čížovi příliš starostí nenadělala, neboť letěla jen nad jeho bránu. Největší šanci dosavadního průběhu však měli opavští, když se v 19. minutě sražený míč dostal až na kopačky Rataje. Ten dobře viděl vyběhnutého Šťovíčka, a proto se zkoušel ohrozit bránu téměř z poloviny hřiště. Dobrý pokus však zhatil včasný návrat obrany Dukly. Ve 28. minutě opavští zahrávali standardní situaci, po které se do střely dral aktivní Málek. Míč mu však odskočil až příliš daleko od kopačky a z ohrožení brány tak sešlo. Skóre se v prvním poločase přeci jen měnilo. V 39. minutě se k míči ve vápně po přihrávce Hory dostal Mešanovič, který v zakončení zachoval klidnou hlavu a nedal Čížovi v bráně šanci, 1:0 pro Duklu. Opavští ale neskládali zbraně. O minutu později Kadlec krásně odcentroval od levého praporku, načež si do malého vápna nabíhal Rataj a míč minul jenom o malý kousek. V nastaveném čase byl blízko vyrovnání Přichystal, jehož hlavičku vytěsnil Šťovíček jen na roh. Z toho si opavští vytvořili závar, po kterém se do zakončení tlačil Málek. Toho však zradilo zpracování a poločas tak skončil 1:0 pro Duklu.

Úvod druhého poločasu se nesl v poklidném duchu, kdy nebylo k vidění příliš ofenzivních akcí. Tuto pasáž pročísla až dělovka Málka z 55. minuty. Jeho střela však mířila jen těsně vedle levé tyče. O několik minut později se k míči na hranici vápna dostal Marzuq, ale jeho otočku směrem do brány dokázala obrana soupeře přečíst a z ofenzivní akce nakonec nebylo nic. Byla to tak Dukla, která ve druhém poločase udeřila jako první. Mešanovič se v 59. minutě dostal ke střele a nemýlil se ani po druhé. Číž se sice po jeho střele sápal, ale byl přesto krátký, 2:0. O snížení stavu se mohl postarat v 66. minutě Kopečný. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti však dokázal vytěsnit Šťovíček. V 70. minutě pak měli Slezané výhodu přímého kopu, ke kterému se postavil Blecha. Jeho zakončení však skončilo jen na boční síti. V 76. minutě parádně přenesl hru Haitl, který přesně našel na lajně nabíhajícího Hýbla. Ten naservíroval míč Vaněčkovi, který však ve vyložené šanci nedokázal míč umístit mezi tři tyče. V 88. minutě se se stavem utkání snažil něco udělat Kopečný, jehož na zadní tyči hledal centrem Málek. Kopečný však na míč nedosáhnul, a tak šla do brejku naopak Dukla. Ten však díky včasnému návratu opavské obrany neměl dlouhého trvání.

sdílet