Alois Skácel: Se sestupem jsme nebyli smířeni

8. 5. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Jan Zahnaš
FC FASTAV Zlín
1:1 (0:1)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 78. Poznar – 19. Nešický.
Rozhodčí: Franěk – Mikeska, Hurych – Denev (VAR).
ŽK: Janetzký, Martínez – Didiba, Dedič, Digaňa, Nešický, Smola.

FC FASTAV Zlín

Dostál – Cedidla, Simerský, P. Buchta, Matejov – Janetzký (74. Fantiš), Hlinka, Janošek (46. Martínez García) – Y. Dramé, Poznar, Potočný (46. Jawo). Trenér: Bohumil Páník.

Slezský FC Opava

Digaňa – Didiba, Hnaníček, Kulhánek, Hrabina – Večerka – Mondek (86. Rataj), Nešický, Hellebrand (77. Darmovzal), Helešic (80. Kania) – Dedič (86. Smola). Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Zlín – Remízovým duelem ve Zlíně přišel Slezský FC o poslední teoretickou naději na záchranu v nejvyšší soutěži. Opavský celek míří o patro níž – následující ročník bude hrát FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU. Jak sobotní zápas na zlínské Letné hodnotí kouč SFC Alois Skácel?

Opavští trenéři Radoslav Kováč s Aloisem Skácelem udělali oproti poslednímu utkání s Bohemkou v základní sestavě tři změny. Po odpykání karetního trestu se do základu vrátil záložník Aleš Nešický. Zraněné Štěpána Harazima a Jana Žídka nahradili Josef Hnaníček a Jiří Kulhánek.

Hned v úvodu Slezané přežili velkou šanci ex-opavského záložníka Janetzkého, po jehož hlavičce zachránila brankáře Digaňu tyč. Na opačné straně vypustil jedovku z přímého kopu Hnaníček a domácí gólman Dostál musel zasahovat.

Pak už se opavský celek radoval z úvodní trefy. Hellebrand vysunul Hrabinu, jehož přízemní centr z levé strany proletěl kolem hranice vápna až k Nešickému, jenž si obhodil Matejova, a následně propálil Dostála – 0:1.

Srovnat mohl zlínský kanonýr Poznar, který zblízka hlavičkoval, jenže přesně do míst, kde číhal brankář Digaňa. Krátce po změně se Mondek poslal povedený centr na Dediče, ale vytáhlý slovenský útočník svou hlavičkou z ideální pozice minul zlínskou bránu.

Dedič měl později na své hlavě druhý gól, jenže Dostál jeho pokus zastavil na brankové čáře. Odražený balon pak napálil Nešický do břevna. Pak Buchta vysunul Poznara, opavská ofsajdová past nesklapla a domácí útočník srovnal na 1:1. V závěru mohl rozhodnout Darmovzal, kterého vysunul Smola, jenž trefil tyč a rozhodčí navíc předtím viděli ofsajd.

Bojovný výkon tak Slezskému FC přinesl jen bod, což znamená jediné. Opavští fotbalisté se tři kola před koncem sezony loučí s FORTUNA:LIGOU, kterou opouští po čtyřech letech.

sdílet