Ve středu nás čeká Táborsko

6. 5. 2024
Redakce

V rámci 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na opavské čeká Táborsko. Na jihu Čech se Slezský tak pokusí navázat na skalp brněnské Zbrojovky.

V posledním ligovém kole nedokázali opavští najít recept na houževnatou obranu Chrudimi. Mohutné ofenzivní snažení Slezanů nevedlo ke kýženému gólu, a když postupně selhali Ondráček, Kopečný, Rataj, Kadlec nebo Málek, tak to mohli být hosté, kteří mohli zvrátit výhru na svou stranu. Richter však pět minut před koncem svůj tým podržel parádním zákrokem a body se tak v Městských sadech dělily.

Výběr trenéra Nádvorníka aktuálně drží čtvrtou příčku, kdy na barážové pozice ztrácí jen tři body, když v přímém souboji o třetí pozici nestačil na kometu jarní části. Rezervě Sigmy tak Jihočeši podlehli 1:0. Svou druhou a poslední porážku v jarní části pak fotbalisté Táborska zapsali proti Prostějovu. Naopak téměř stoprocentní jsou na domácím stadionu, na kterém podlehli jen Příbrami. Tato porážka se však datuje až do září loňského roku. Celkově pak na jaře mají fotbalisté z Tábora bilanci čtyř výher, stejného počtu remíz a dvou porážek.

Táborsko se může pyšnit nejlepší defenzivou soutěže, když inkasovalo 23 branek ve 26 zápasech. To z nich s průměrem 0,89 branek na zápas dělá tým s nejlepší obranou ligy. Tým trenéra Nádvorníka se však kromě výtečné defenzivy může spolehnout také na ofenzivu, které velí srbský útočník Bojan Djordić, který je s deseti góly třetím nejlepším střelcem ligy.

Oba týmy se utkaly již na podzim, kdy v Městských sadech o výhře Táborska rozhodnul brankou v nastaveném čase Matoušek.

Utkání 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má na Stadionu Kvapilova výkop ve středu 8. května od 17:30.


sdílet