Slezský dokázal z domácího utkání s Kroměříží vydolovat pouze bod

29. 3. 2024
Redakce
Slezský FC Opava
1:1 (0:0)
SK HS Kroměříž

Statistiky

Branky: 58. Málek - 89. Machalík

ŽK: 47. Omale, 49. Vaněček - 49. Zavadil, 68. Jeleček, 80. Wala, 89. Machalík

Slezský FC Opava

Richter - Hýbl, Srubek, Janoščín, Kopečný - Rezek (82. Ondráček), Omale (88. Haitl), Blecha, Málek, Přichystal (46. Rataj) - Vaněček (85. Velička)

SK HS Kroměříž

Gergela - Wala (82. Kiška), Zavadil, Hrdlička (61. Silný), Houser, Matoušek, Jeleček, Fulnek (68. Dočkal), Kudela, Chwaszcz (61. Martinek) , Machalík

Inkasovaná branka v 89. minutě zápasu rozhodla o tom, že si oba týmy rozdělily po bodu za konečnou remízu 1:1.

První minuty dnešního utkání se nesou spíše v poklidném duchu. V 16. minutě se Slezský tlačil do zajímavého brejku. Šanci na jeho úspěch však zhatil nepřesnou přihrávkou Málek. Je za námi úvodní dvacetiminutovka zápasu. Více ze hry mají opavští fotbalisté, dosud jsme se ale nedočkali jediné střely na bránu. K první střele utkání se dostal domácí záložník Přichystal. Omaleho centr však hlavou nedokázal umístit mezi tři tyče. Výborný centr do kapsy poslal do hostující šestnáctky středopolař Málek, na jeho nabídku však Vaněček nedosáhl, a míč tak skončil pouze v zámezí. Po opavském rohu se hosté dostali k míči a po rychlém brejku se do velké šance dostával Fulnek. Domácí Hýbl ho však dobrým návratem vytlačil z ideálního střeleckého úhlu a Fulnekovo zakončení tak skončilo pouze vedle Richterovi brány. Poslední desetiminutovka prvního poločasu byla asi tou nejlepší pasáží domácího mužstva, které si vytvořilo vytrvalý tlak kolem hostující šestnáctky. K větší šanci ale domácí iniciativa bohužel nevedla.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s jednou změnou v sestavě. Přichystala nahradil na kraji zálohy Rataj. Aktivita domácích z konce první půle neutichá. Po rohovém kopu se dostal do velké šance Srubek. Domácí obránce měl na hlavě skoro jistý gól. Zásadně proti však byl hostující brankář Gergela, který předvedl skvělý zákrok a udržel prozatimní bezbrankový stav. První branka utkání je na světě. Po trpělivé kombinaci domácích se odhodlal k centru Omale, který našel ve vápně osamoceného Málka. Domácí záložník si míč zpracoval a z otočky poslal domácí do vedení. Po 70. minutě se trochu osmělili o hosté, kteří si dokázali vytvořit hned několik závarů. Po jednom z nich se k míči dostal Houser, který vyslal prudkou jedovku k tyči. Výborně ovšem zasáhl gólman Richter, jenž míč vytěsnil do bezpečí. V 74. minutě musela být hra přerušena. Důvod? Prostý. Na stadionu došlo k výpadku elektrického proudu, zhaslo tedy i osvětlení. Zhruba po deseti minutách byl problém se světly vyřešen a může se tak pokračovat ve hře. Do první šance po krátkém přerušení hry se hnali opět domácí. Střídající Rataj ale nedokázal svou přihrávkou z kraje hřiště najít nikoho ze spoluhráčů v šestnáctce. Krásnou individuální akci teď předvedl domácí Rataj, který potáhl míč po levé straně hřiště, zasekl si míč doprostřed a následně poslal střílený centr do pokutového území hostů. S jeho přihrávkou si bohužel nedokázal ideálně poradit Vaněček, který nakonec musel zakončovat v krkolomné pozici a trefil pouze hostujícího brankaře. Hosté dostali možnost přímého volného kopu. Střelu hostujícího útočníka však zkrotil domácí Richter. Domácí Opava v posledních minutách nechává nebezpečné okýnka v obraně. Příležitost k využití měl hostující útočník, který dostal balon pod sebe na hranici penalty. Nikým nehlídaný však svůj pokus poslal vysoko nad. Kroměříž se v 90. minutě dočkala vyrovnání. Po sérii odražených míčů v domácí šestnáctce se prosadil Machalík, který propálil vše co mu stálo v cestě. V šestiminutovém nastavení se už spíše bojovalo než hrálo. Utkání tak nakonec skončilo nerozhodně.

sdílet